ACOMIADAMENT EN SITUACIÓ DE BAIXA JA NO ÉS NUL SINO IMPROCEDENT

Home / Laboral / ACOMIADAMENT EN SITUACIÓ DE BAIXA JA NO ÉS NUL SINO IMPROCEDENT

ACOMIADAMENT EN SITUACIÓ DE BAIXA JA NO ÉS NUL SINO IMPROCEDENT

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya ratifica que és improcedent l’acomiadament efectuat en situació d’incapacitat temporal del treballador.

 Un Jutjat de Barcelona havia declarat nul per frau de llei i vulneració de drets fonamentals un acomiadament en el que el treballador es trobava en situació de baixa després d’haver sofert un accident laboral.

Ara però, el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya ha revocat aquella sentència i reprèn la doctrina del Tribunal Suprem i del Tribunal Constitucional que manté que aquests acomiadaments son improcedents, ja que consideren que la situació de baixa no es comparable a una discapacitat, pel que no comparteix la discriminació a la que es va referir el jutjat de primera instància, i que el va portar a sentenciar la nul·litat d’aquell acomiadament.

Podem concloure que s’ha d’estar al cas concret, i que un acomiadament sense cap causa o per frau de llei no es un acomiadament nul, sinó que la seva qualificació és la improcedència. Tot i així no podem descartar la seva nul·litat  davant l’acreditació de  que l’empresa que acomiada ho fa mogut per la repercussió que la malaltia i/o la situació d’incapacitat permanent tindrà en el rendiment laboral. Per tant, no podem descartar la declaració de nul·litat d’acomiadaments de treballadors en situació de baixa, sent necessari analitzar el cas concret.

Pel que fa a les conseqüències entre la declaració de nul·litat o d’improcedència d’un acomiadament, recordem que la primera comporta la readmissió del treballador i l’abonament dels salaris de tramitació, és a dir, el treballador cobra els salaris com si no hagués estat mai acomiadat, i ha de retornar la indemnització percebuda en el moment de l’acomiadament. Per contra, la declaració d’improcedència comporta l’extinció de la relació laboral amb dret a percebre la indemnització màxima legal.

Davant d’un fet com aquest és molt recomanable buscar assessorament tot recorrent a un professional, especialista en dret laboral, per tal de poder determinar les possibilitats d’impugnar la decisió de l’empresa.

Recommended Posts

Leave a Comment


*

131
Procuradores en Barcelona
Abogados Separaciones Divorcios en Madrid
Abogados Separaciones Divorcios en Sevilla
Abogados en Almería
Abogados separaciones divorcios en Jaén