Els interins i la possibilitat de convertir-se en indefinits

Home / Administratiu / Els interins i la possibilitat de convertir-se en indefinits

Els interins i la possibilitat de convertir-se en indefinits

Continua el degoteig de sentències que, davant la sistemàtica contractació amb frau d’interins, consideren que els treballadors han de tenir la consideració d’indefinits no fixes. Són molts els interins que, abusant de la contractació temporal a l’Administració Pública, han anat concatenant diversos nomenaments temporals i les sentències comencen a abordar aquest assumpte conforme van succeint-se les demandes i reclamacions en la matèria.

No fa tant que la doctrina del Tribunal Superior de Justícia de la Unió Europea va sancionar la sanitat pública per l’abús en la contractació temporal i, en aquest context, la diferència en ser nomenat interí per vacant o indefinit no fix condicionava clarament les conseqüències jurídiques que es desprenien d’un tipus de nomenament o altre.

Recentment, també, una sentència judicial va produir-se en relació al cessament durant els mesos d’estiu dels professors interins dels centres universitaris. Els perjudicis que suposava la pèrdua de les retribucions als mesos de juliol i agost, la disminució dels dies de vacances retribuïdes i la incidència en la cotització, són alguns dels elements que van esdevenir claus perquè el tribunal fixés que es produïa un tracte discriminatori entre els funcionaris interins i els funcionaris de carrera.

Aquests dos grans pronunciaments en l’àmbit de la sanitat i l’àmbit de l’educació, obren la porta a que molts interins contractats de forma irregular puguin optar a una places a les oposicions des d’una situació més avantatjosa.

Mentre no arribi un canvi en la normativa vigent, els processos judicials tant si afecten a l’Administració de l’Estat, a l’Administració Autonòmica o a l’Administració Local estan assegurats  i, malgrat les diferents sentències que apareixen, és evident que, per una banda, s’evidencia una situació irregular i, d’altra, que s’obre un nou camí per rescabalar a aquests interins de la situació laboral en la que es troben.

Recommended Posts

Leave a Comment


*

Procuradores en Barcelona
Abogados Separaciones Divorcios en Madrid
Abogados Separaciones Divorcios en Sevilla
Abogados en Almería
Abogados separaciones divorcios en Jaén