Reclamació de cobraments indeguts a famílies perceptores de la Llei de Dependència

Home / Administratiu / Reclamació de cobraments indeguts a famílies perceptores de la Llei de Dependència

Reclamació de cobraments indeguts a famílies perceptores de la Llei de Dependència

El Departament de Benestar Social i Família està reclamant la devolució de quantitats elevades de diners perquè la Generalitat va pagar durant anys, a famílies beneficiaries de la Llei de Dependència,  prestacions que eren incompatibles. En concret es tracta de percepcions en concepte de Dependència tenint en compte les possibles deduccions a aplicar del Programa Viure en Família, PUA, i estades a centres sociosanitaris, deduccions que per mala gestió no s’han aplicat als beneficiaris i que ara han generat un deute acumulat que l’Administració està reclamant. Es tracta de quantitats elevades que poden ascendir als 5.000 € i tenint en compte que parlem de famílies amb situacions dramàtiques, que reben prestacions de centenar d’euro.

En aquest sentit, argumenta el Departament de Benestar i Família, literalment, que “l’Administració pot rectificar en qualsevol moment els errors materials, de fet o aritmètics existents en els seus actes”, i que “quan es rep alguna cosa sobre la qual no es tenia dret a cobrar, i que per error a estat indegudament entregada, sorgeix l’obligació de restituir-la.”

Però ens preguntem, com és possible que l’Administració no hagi advertit que hi ha hagut famílies que durant anys han percebut prestacions incompatibles? Potser està clar que existeix un deute a favor de la Generalitat però ens plantegem si no hi ha per part de l’Administració cap responsabilitat patrimonial per mala gestió? No ens enganyem, aquesta situació ha estat produïda de manera indubtable per una mala gestió que no pot recaure ara en els ciutadans.

Per aquest motiu des d’aquest despatx estem estudiant la possibilitat de presentar una demanda per responsabilitat patrimonial contra  la Generalitat de Catalunya en reclamació dels danys i perjudicis causats a cada família, i que es quantifiquen pel valor del deute que es declama.

Si vostè es troba en aquesta situació no dubti en contactar-nos per tal de poder estudiar el seu cas concret i, en qualsevol cas, determinar la viabilitat de reclamar.

Recommended Posts

Leave a Comment


*

concursesteralitzacio
Procuradores en Barcelona
Abogados Separaciones Divorcios en Madrid
Abogados Separaciones Divorcios en Sevilla
Abogados en Almería
Abogados separaciones divorcios en Jaén