Control de l’empresa a les comunicacions del treballador

Home / Laboral / Control de l’empresa a les comunicacions del treballador

Control de l’empresa a les comunicacions del treballador

L’empresa pot controlar les comunicacions del treballador, realitzades amb mitjans informàtics posats a disposició per l’empresari, amb finalitats exclusivament professionals. Vegem com:

El Tribunal Europeu de Drets Humans avala que l’empresa pugui realitzar control sobre els mitjans informàtics posats a la disposició del treballador per a ús exclusivament professional. Això vol dir que pot controlar el mal ús de les eines de treball, com el correu electrònic corporatiu, o un altre sistema de comunicació posat a la disposició del treballador per l’empresa per realitzar el seu treball.

Perquè aquest control sigui lícit, és requisit que els treballadors hagin estat prèviament informats, de la prohibició d’ús per a mitjans diferents dels de l’activitat professional, així com ha de detallar-se per part de l’empresa quins mitjans es van a utilitzar per efectuar el control de les comunicacions. Aquest avís pot suplir-se si el conveni col·lectiu ja disposa de la prohibició d’ús per a finalitats personals. Aquest incís va ser introduït pel Tribunal Constitucional.

En realitat la sentència del Tribunal Europeu avala la doctrina dels tribunals espanyols en aquest sentit, doncs a Espanya ja el Tribunal Suprem i el Constitucional han fallat a favor dels empresaris en aquest sentit.

 

Extracte de l’article publicat a ElJurista.cat. Accedeix a la versió completa clicant aquí

Recommended Posts

Leave a Comment


*

penalrendiment
Procuradores en Barcelona
Abogados Separaciones Divorcios en Madrid
Abogados Separaciones Divorcios en Sevilla
Abogados en Almería
Abogados separaciones divorcios en Jaén